سلیم قارچ Salimgharch
حاوی اطلاعاتی مفیدو کاربردی در رابطه با قارچ هاي خوراكي

 
تاريخ : یکشنبه 20 خرداد1386

3 کف سالن دارای شیب مناسب و محل  خروج آبهای اضافی می باشد .

4 در سیستم روشنایی آن از لامپ های حبابدار و کابل های مخصوص عایق دار استفاده شود تا از خطر برق گرفتگی در اثر رطوبت  جلوگیری شود .

5 حتی الامکان بایستی از  نصب پنجره در سالن خود داری کرد و یا در صورت وجود پنجره  آن را با اسپری رنگ مشکی و یا به هر طریقی پوشاند تا از ورود نور جلوگیری شود .

6 دارای سیستم سرمایشی  و  هوادهی مناسب باشد  که معمولا" با استفاده از یک کولر 4500 آبی در یک سالن 100 متری می توان هر دو را تامین نمود .

7 دارای سیستم گرمایشی بوده , جهت افزایش دما و کنترل آن  که در سالن های بزرگ از هیتر های گازوئیلی  ویا  دستگاههای گرما ساز و در مکان های کوچک با استفاده از  یک بخاری کوچک و  قرار دادن  یک  ظرف  آب   بر  روی  آن می توان هم گرما و هم رطوبت مورد نیاز را  تامین نمود .

8 دارای سیستم تهویه مناسب بوده  و به تعداد کافی فن در سالن تعبیه شده باشد .

9 مخزن آب و یا هر منبع دیگری که بتواند آب کلر دار و تمیز  به مقدار کافی در دسترس قرار دهد.

نکته :میزان آب مصرفی قارچ صدفی بسیار کم می باشد به طوری که با استفاده از دستگاه های  رطوبت ساز و مه پاش بسته به ابعاد سالن و تعداد دستگاه روزانه چند لیتر آب بیشتر مصرف نمی شود .

10 سالن بایستی در مکانی احداث شود که تاثیر عوامل محیطی بر روی آن به حداقل برسد .

11 سالن پرورش قارچ می بایستی  حتی الامکان در سطح شهر و  یا نزدیک به مراکز مصرف  احداث شود تا در زمان برداشت در حداقل زمان  ممکن محصول به بازار عرضه شود .

12 سالن  بایستی  دارای  یک  فضای  مناسب  جهت انجام  مراحل  کاشت  و بسته بندی کیسه ها  باشد  که فضایی حدود 4 ×4  متر مربع برای این امر کفایت می کند .

13 ساخت و نصب اتاقک قرنطینه در ابتدای درب ورودی سالن در صورت امکان بسیار مفید است , زیرا گذشته از کنترل  آلودگی  در هنگام  ورود  افراد  می تواند از  نوسانات شدید رطوبتی و دمایی در اثر باز و بسته شدن  درب سالن جلوگیری کند . برای نصب این اتاقک می توان از یک  چهارچوب فلزی یا چوبی با پوشش پلاستیکی استفاده نمود .

ضد عفونی نمودن سالن کشت:

یکی از فاکتورهای که در پرورش قارچ بسیار حائز اهمیت است , کنترل آلودگی می باشد . الودگی سالن و بستر ها باعث کاهش محصول و در صورت تشدید باعث مرگ میسیلیوم ها و نابودی بستر می شود .  از جمله اقدامات اولیه و اساسی ایجاد یک حوضچه کوچک آب آهک در مدخل ورودی سالن کشت می باشد , به طوری که کلیه افرادی که وارد سالن کشت می شوند , بتوانند کف کفش های خود را داخل آب اهک قرار داده و از ورود آلودگی احتمالی جلوگیری کنند . در ضمن پنجره های سالن کشت بایستی  حتما" مجهز به توری شوند . برای جلوگیری از ورود حشرات  به داخل سالن  جهت ضد عفونی نمودن سالن کشت و پرورش قارچ روش های مختلفی وجود دارد از جمله :

الف -  سم پاشی با مواد ضد عفونی کننده

ب -  ضد عفونی با بخار

مطلوب ترین روش استفاده از ماده ای به  نام  فرمالدئید  با نام  تجاری  فرمالین می باشد . این ماده خاصیت  ضد باکتری و ضد قارچ دارد . برای استفاده  فرمالین مایع را به صورت محلول 20 سی سی فرمالین + 40 گرم پرمنگنات در آورده و از تولید  گاز حاصل  برای  ضد  عفو نی  نمودن 3  متر مکعب  فضا  استفاده  می شود .

چند نکته در رابطه با استفاده از فرمالین :

1- پس از ضد عفونی با فرمالین درب سالن باید به مدت 24 ساعت بسته شود تا گاز فرمالین  تمامی مجرا ها را فرا گرفته و اثر کند .

2-  جهت مخلوط کردن فرمالین با پرمنگنات  بایستی حتما فرمالین را بر روی پرمنگنات ریخت تا از بروز انفجار جلوگیری شود .

3- گاز فرمالین عقیم کننده است , بنابر این سعی کنید در معرض گاز آن قرار نگیرید .

گاز فرمالین سبب سوزش چشم و ریزش اشک می شود بنابر این اگر این حالت  دست داد , نشان دهنده آن است که گاز در سالن وجود دارد و نبایستی کیسه ها را به داخل سالن منتقل کرد تا زمانی که گاز کاملا" تخلیه شود .



ارسال توسط حمید سلیمی Hamid Salimi

اسلایدر